Skip to main content

Als je verkoper bent op Amazon, weet je waarschijnlijk dat het belangrijk is om je productpagina zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het is tenslotte de eerste indruk die potentiële klanten van je product krijgen. Eén manier om je pagina te verbeteren is door gebruik te maken van Amazon A+ Content. In deze blog leggen we je uit waarom verkopers Amazon A+ Content moeten gebruiken en welke voordelen dit met zich meebrengt.

“Verhoog je conversie met Amazon A+ Content”

Wat is Amazon A+ Content?

Amazon A+ Content is een functie waarmee verkopers hun productpagina’s kunnen verbeteren door aanvullende informatie en afbeeldingen toe te voegen. Met A+ Content kun je onder andere productvergelijkingstabellen, extra afbeeldingen en uitgebreide productbeschrijvingen toevoegen.

Waarom moeten verkopers Amazon A+ Content gebruiken?
  • Verhoogde conversieratio’s: een van de belangrijkste redenen om Amazon A+ Content te gebruiken is dat het kan leiden tot hogere conversieratio’s. Door meer informatie en afbeeldingen toe te voegen, kun je potentiële klanten beter overtuigen om je product te kopen. Dit is vooral belangrijk als je producten verkoopt die veel concurrentie hebben op Amazon.
  • Verbeterde merkidentiteit: met Amazon A+ Content kun je de merkidentiteit van je producten verbeteren. Door aantrekkelijke afbeeldingen, video’s en uitgebreide productbeschrijvingen toe te voegen, kun je potentiële klanten een beter beeld geven van je merk en wat je te bieden hebt. Dit kan bijdragen aan de loyaliteit van klanten en het opbouwen van een sterke merkidentiteit.
  • Betere klanttevredenheid: een andere reden om Amazon A+ Content te gebruiken, is dat het kan bijdragen aan een betere klanttevredenheid. Door meer informatie over je producten te geven, kunnen klanten beter geïnformeerde aankoopbeslissingen maken. Dit kan leiden tot minder retouren en minder slechte recensies.
vrouw-op-de-bank-achter-laptop
  • Verbeterde SEO: Amazon A+ Content kan ook bijdragen aan een verbeterde SEO. Door zoekwoorden op te nemen in je A+ Content, kun je de vindbaarheid van je productpagina’s vergroten. Dit kan leiden tot meer organisch verkeer en hogere posities in de zoekresultaten.
  • Meer kansen voor upselling: met Amazon A+ Content kun je meer informatie geven over gerelateerde producten en accessoires. Dit biedt verkopers meer kansen voor upselling. Door klanten te wijzen op aanvullende producten die ze misschien willen kopen, kun je de gemiddelde bestelwaarde verhogen.
  • Betere zichtbaarheid op mobiele apparaten: steeds meer klanten winkelen op Amazon via hun mobiele apparaten. Amazon A+ Content is geoptimaliseerd voor mobiele weergave, wat betekent dat je productpagina’s er goed uitzien op zowel desktops als mobiele apparaten. Dit kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid en hogere conversieratio’s op mobiele apparaten.
Hoe maak je Amazon A+ Content

Om Amazon A+ Content te laten maken, moet je eerst controleren of je in aanmerking komt. Kies vervolgens het gewenste product waarvoor je A+ Content wilt maken. Bij Amazon kun je kiezen uit een aantal vooraf gemaakte sjablonen. Wil je het liever uitbesteden? Dan kunnen wij je ook altijd helpen!

Laat een reactie achter!